Over Auteur

Wil Heeffer (1944) woont in Goirle. Hij studeerde tandheelkunde en filosofie, werkte zowel als tandarts in een ‘ziekenfondspraktijk’ jarenlang als wetenschapsjournalist, was hoofdredacteur van Tandartspraktijk en was verbonden aan de redactie van het Nederlands Tandartsenblad. Na de beëindiging van die werkzaamheden publiceerde hij vier poëziebundels, twee romans en vier sociaal-filosofische essays (daarover meer onder het kopje: publicaties). Het bitter van de rosse maan was zijn romandebuut. Zijn belangstelling gaat met name uit naar de Latijns-Amerikaanse filosofie en het werk van Enrique Dussel in het bijzonder.

Cuba heeft zijn speciale belangstelling. Hij bezocht het land  vanaf 1997 een tiental opeenvolgende jaren en sprak op drie internationale conferenties in Havana – conferencia internacional por el equilibrio del mundo – over aspecten uit het werk van José Martí, de Cubaanse ‘vader des vaderlands’. (o.a vastgelegd in: Memorias, Conferencia Internacional: Con todos y para el bien de todos, oktober 2005)

Hij ziet Cuba als een laboratorium gericht op het ontwikkelen van een ethiek gestoeld op solidariteit, op het zoeken naar wegen gericht op de realisatie van sociale rechtvaardigheid.

Facebook: https://www.facebook.com/wil.heeffer.7  voor verwijzingen naar voordrachten van Latijns-Amerikaanse denkers en faits divers

Wil Heeffer in 2010 op bezoek bij de in Cuba gelauwerde dichter César López.

Op bezoek bij Naty Revuelta, een van de vrouwen van Fidel Castro die hem steunde tijdens de revolutie en een dochter van Fidel heeft

januari 2013:

http://www.cubanet.org/CNews/y03/sep03/29e6.htm

Op bezoek bij Froilán González die samen met zijn vrouw Adys Cupull veel over El Che heeft gepubliceerd. Beiden gelden als autoriteit op het gebied van Che Guevara en Antonio Mela.

De graficus Tente werkzaam in zijn huiskamer/atelier. Werk van Tente is te vinden in mijn poëziebundel En we verdroomden de dag.

Met beeldend kunstenaar Omar Cardosa en zijn  vrouw op bezoek in het huis van José Lezama Lima (http://en.wikipedia.org/wiki/Jos%C3%A9_Lezama_Lima ). Werk van Omar Cardosa is te zien in mijn poëziebundel En we verdroomden de dag.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *